Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Végéhez ért az MH Altiszti Akadémia szervezésében zajló Acélkocka altiszti műsza…

Végéhez ért az MH Altiszti Akadémia szervezésében zajló Acélkocka altiszti műsza…

136


Végéhez ért az MH Altiszti Akadémia szervezésében zajló Acélkocka altiszti műszaki szakmai felkészítésének szentesi „állomása”.

A műszaki szakmai tanfolyamon résztvevő 23 hallgató március 21-én érkezett meg alakulatunkhoz. Biztosítottuk az „acélkockák” számára, hogy az itt töltött hat hetük során megismerkedjenek a szerteágazó műszaki szakma elméleti és gyakorlati feladataival egyaránt. A felkészítés célja az volt, hogy a hallgatók olyan meghatározó ismeretek sajátítsanak el, amelyek alapján képessé válnak műszaki kisalegység-parancsnoki beosztások ellátására. A kiképzendők a felkészítés során „a teljesség igénye nélkül” megismerkedtek a műszaki felderítés, átkelés, víztisztítás, út és hídépítési, valamint erődítés-álcázás témakörökkel. A polgári életből érkezett hallgatók számára nagy segítséget nyújtott, hogy a kiképzésüket összevontan, a már aktív szolgálatot teljesítő legénységi állományból beiskolázott katonákkal együttesen hajtják végre, akikre szükség esetén bátran támaszkodhatnak. A műszaki tanfolyam résztvevői az utolsó kiképzési hetükben számot adtak az itt megszerzett tudásukról írásban, szóban és gyakorlati feladatvégrehajtásban egyaránt, amelyet mind a 23 fő sikeresen teljesített. A hallgatók a kiképzésüket a jövő héttől az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében folytatják.

Ezúton is sok sikert kívánunk a további tanulmányokhoz!

📸 Király Róbert Sándor hdgy. – Janó Miklós őrm.
Forrás