Kezdőlap Szentesi VK Napi 2⃣ edzéssel készül az ukrán válogatott Szentesen…

Napi 2⃣ edzéssel készül az ukrán válogatott Szentesen…

59


Napi 2️⃣ edzéssel készül az 🇺🇦 ukrán válogatott Szentesen 🤽‍♂️

Viszontagságos, nagyjából 16 órás utazást követően érkezett meg vasárnap késő éjjel mindszenti szálláshelyére az ukrán fiú U19-es vízilabda-válogatott, amelynek vezetőedzője a Szentesi VK korábbi játékosa, Momot Viktor.

– A csapat Magyarországra belépése nem ment zökkenőmentesen. Ebben végül a Kisvárda labdarúgó-, illetve női kézilabdacsapata, Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője, valamint Bakó Botond sietett a segítségünkre, amit ezúton is köszönünk – árulta el Bujdosó Tamás a részleteket.

– A Szentesi VK-nak nincsenek ahhoz forrásai, hogy egy ilyen egyhónapos vendéglátást végig finanszírozzon, viszont jó szervezőkészséggel és kapcsolatrendszerrel rendelkezünk, ezért létrejött egy olyan közös összefogás, ami több várost és a Magyar Vízilabda-szövetséget foglalja magába. Remélhetőleg olyan vendéglátói leszünk az ukrán csapatnak, amely lehetővé teszi, hogy április derekán sikeresen játssza majd le az Európa-bajnoki selejtező-mérkőzéseit – folytatta klubunk elnöke, Bujdosó Tamás a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában tartott sajtótájékoztatón.

Bujdosó hozzátette, a vendéglátás költségeit, valamint napi egy étkezését a csapatnak a polgármester Zsótér Károly közreműködésével Mindszent fedezi. Szentes ebédet és edzőslehetőséget biztosít számukra. A reggeliztetést és a hétvégi étkezést pedig közadományozásból oldjuk meg.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és agrárminiszter-helyettes, valamint Szentes polgármester, Szabó Zoltán Ferenc is közösségünk összefogására hívta fel a figyelmet. A helyiek nagyfokú adakozásának köszönhetően már tárgyi felajánlásokra nincs szükség, azonban az anyagi segítséget továbbra is szívesen fogadjuk. Ezt leginkább az ukrán csapat hétvégi étkeztetésére költenénk, valamint az egyéb, felmerülő költségekre ittlétük során.

– Mindig törekszünk arra, hogy támogassuk azokat a civil kezdeményezéseket, amelyek mások megsegítésére irányulnak. Sosem utasítjuk vissza a vízilabdázók, az úszók vagy bármelyik klub kérését. Ukrajnában rendkívüli események folynak, természetes, hogy segítünk mi is – hangsúlyozta Kerekes Valéria, a Szentesi Sport- és Üdülőközpont ügyvezetője.

A sajtótájékoztató végén a köszönetét fejezte ki az ukrán fiú U19-es válogatott edzője, Momot Viktor, aki 2004-ben a Szentesi VK-t erősítette játékosként.

– Mindenkinek köszönöm szépen, aki segített abban, hogy most itt lehetünk Szentesen, illetve Mindszenten – mondta Viktor, akinek a mobiltelefonja kétszer is megszólalt a sajtótájékoztató közben. Az esemény után elárulta, a jelzés azt jelentette, megszólaltak a légvédelmi szirénák otthonában…

📸 Vidovics Ferenc
Forrás