Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Szeptember 8-9-én rendezték meg a Klapka Tactical Nagytávolságú Mesterlövész Kup…

Szeptember 8-9-én rendezték meg a Klapka Tactical Nagytávolságú Mesterlövész Kup…

79


Szeptember 8-9-én rendezték meg a Klapka Tactical Nagytávolságú Mesterlövész Kupát az MH 25. Klapka György Lövészdandár Szomód melletti lőterén, ahol KIEFER JÓZSEF hadnagy, a Műszaki Támogató Zászlóalj Kaposváron állomásozó Műszaki Építő Századának megbízott parancsnoka Military Standard kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
Kiefer hadnagy lőfegyverek iránti szeretete már kicsi gyermekkorában kezdődött. Általános iskola hatodik osztályába járt, amikor sportlövésznek toboroztak gyerekeket. Kapva kapott az alkalmon és kipróbálta magát lövészetben a pécsi városi lőtéren megrendezett toborzónapon. Már akkor kimagasló eredményeket ért el és felfigyeltek rá. Először még szabadidős sportolóként heti három alkalommal járt edzésekre. A versenyeken elért eredményei miatt 14 évesen leigazolták versenysportolónak. Tehetsége és akaratereje, valamint a mindennapos edzések még jobb eredményekhez vezették és ezek után egy cél vezérelte: minden versenyt meg akart nyerni. Válogatott kerettagként az országos versenyeken felül európai és világversenyeken képviselte Magyarországot. Mégis, amire a legbüszkébb az az, hogy 1990-ben egy országos bajnokságon csapattársát és első számú példaképét, Gáspár Olivért, a világ akkori legjobb sportlövészét sikerült legyőznie.
Az 1992-ben, a Budapesten megrendezett Európai Bajnokságon megszerzett ezüstérem után hagyott fel a versenysporttal. Az oka nem más, mint az, hogy családot alapított. Mivel a versenysport és a család is külön-külön „teljes” embert kíván és nem szerette volna, hogy az egyik a másik kárára menjen, ezért döntést kellett hoznia és ő a családot választotta. Kiefer hadnagy nem hagyta teljesen maga mögött a lövészetet. 23 éve vadászik hobbi szinten, így nem merült feledésbe a versenysportba fektetett idő és energia. Azt vallja, hogy a lőfegyver a teste része és lesz is élete végéig.
A tatai dandár Szomód melletti lőterén megrendezett verseny volt az első megmérettetése katonaként. Gyakorlásra nem volt lehetősége és a Szép mesterlövészpuskát is először tartotta kezében. Ennek ellenére eddigi tapasztalatainak és akaraterejének köszönhetően egyéni versenyben harmadik helyezést ért el. Továbbá, Kerekes Norbert főtörzsőrmesterrel, az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonájával együtt egy második és egy harmadik helyezéssel zárták a csapatversenyeket.
Hadnagy Úr! Gratulálunk az elért eredményekhez!
📷 Kozák Piroska szds., Janó Miklós őrm.Forrás