Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Zajlik az élet a műszaki ezrednél……

Zajlik az élet a műszaki ezrednél……

117

Csütörtök reggel egy születésnapi sorakozóval kezdődött alakulatunknál. A 2020. július 01-vel megalakult Műszaki Támogató Zászlóalj képzeletbeli tortájára az egyes szám került fel és ezen alkalomból Antal László ezredes, alakulatparancsnok, valamint dr. Szabó István alezredes, zászlóaljparancsnok köszöntötte a szentesi és a kaposvári állományt. A legfiatalabb alegységünk az elmúlt egy év során 13 külső helyszínen hajtott végre műszaki munkálatokat a Magyar Honvédség 10 katonai szervezeténél. 62 darab technikai eszköz 4650 futott kilométert tudhat maga mögött és 11 199 üzemórában végezte a bontási-, építési-, bozótírtási- és földmunkákat.
Alakulatunk parancsnoka szintén a reggeli órákban köszönte meg a mai nappal visszarendelésre került kórházmegerősítő feladatokban részt vett katonák áldozatos és lelkiismeretes szolgálatát, akik 2020. november 17-e óta támogatták az egészségügyi dolgozók mindennapi munkáját. Kórházmegerősítő tevékenységük elismertségét mi sem bizonyítja jobban, mint az egyik köszönőlevélből egy idézet.” A katonák megjelenése a feladat elején némi „félelmet” váltott ki, de ez nagyon gyorsan véget ért, és az idő előrehaladtával hatalmas tiszteletet sikerült kivívniuk, nem csak a kórházi dolgozók, hanem a helyi lakosság körében is.”
Mind ezek mellett kiképzések is folynak a katonai gyakorlótéren és a heti vezetői értekezlet hagyományos napirendi pontjai előtt ismét előléptetésekre került sor.
Gratulálunk az előléptetetteknek!

📷Király Róbert hdgy., Janó Miklós őrm.
Forrás