Kezdőlap Szentesi VK Matajsz Márk: kihozták a lányok magukból a maximumot…

Matajsz Márk: kihozták a lányok magukból a maximumot…

83


👏💪😍✅

🎄 Karácsony előtt felnőtt 🤽‍♀️ női vízilabdacsapatunk nyáron debütáló vezetőedzőjét, Matajsz Márkot kértük meg, hogy értékelje a 2020–2021-es idény első felét. 🗣️💬

– A nyáron úgy fogalmaztál, hogy izgatottan tértél haza Szentesre. Azt kaptad az ősz folyamán a csapattól, amit elvártál?
– Kiválóan dolgoznak a lányok, így teljesen pozitívnak értékelem az eddig eltelt időszakot, de persze még hosszú út van előttünk a céljainkig.

– Több fronton érdekeltek voltunk, hiszen hasonló kerettel vettünk részt a felnőtt magyar kupában és bajnokságban, valamint az ifjúsági pontvadászatban.
– Külön kell értékelnünk. Többen három meccset játszottak egy hétvégén, ami jó dolog, mert fiatal tehetségeink a felnőttek között pallérozódhatnak, ugyanakkor ez sokat kivesz belőlük fizikálisan. Miután hat felnőttjátékosunk megfertőződött a koronavírussal, még több feladat várt a fiatalokra. Természetesen voltak jobb és rosszabb találkozóink egyaránt. Összességében az ifjúsági- és a felnőttcsapat kihozta magából a maximumot, a serdülőkben van egy pici hiányérzetem.

– Felnőttcsapatunk a hetedik helyen áll a tabellán.
– Teljesn reális a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésünk. Pazar meccset játszottunk itthon az Egerrel, volt egy bravúros pontszerzésünk a III. kerületi TVE otthonában, illetve csúnya vereséget szenvedtünk Szegeden, de abban az időszakban még rengetegen karanténban voltak a csapatunkból.

– Mikor indul a felkészülés a tavaszi szezonra?
– Az elmúlt héten még voltak edzéseink, de már nem fizikális jellegűek, sokkal többet játszottunk. A következő alapozást január 4-én kezdjük majd meg.

– Jelenleg milyen tavaszi szezonnal lennél elégedett?
– Az a legfontosabb, hogy folyamatosan tudjunk majd edzeni és játszani. Lesz időnk a felkészülésre, mert a számunkra fontos találkozók majd márciusban jönnek, februárban bombaerős csapatokkal találkozunk. Megyünk majd Egerbe, fogadjuk a Szegedet és a III. kerületi TVE-t, így a márciusi, április időszakra kell majd topformába kerülnünk. A végelszámolás sok összetevős lehet, de a 6–8. hely tűnik a legreálisabbnak számunkra. Büszkék lehetünk a fiatal tehetségeinkre, mert több fronton kiválóan helyt álltak az ősszel.

📸 Vidovics Ferenc
#hungeritszentes #utánpótlás #vízilabda #szentes #tippmix
Forrás