Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a kialakult járványügyi helyzet...

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a kialakult járványügyi helyzet és az…


Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred a kialakult járványügyi helyzet és az azzal járó szigorítások miatt szűk körben emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójáról október 22-én, csütörtökön.

A hagyományokhoz hűen a rendezvény előtt alakulatunk vezető állománya koszorút helyezett el a Damjanich laktanyában található 1956-os kopjafánál. Ezt követően az állománygyűlésen Vágvölgyi Zoltán, Szentes Városi Könyvtár helytörténeti könyvtárosa ünnepi beszédében a szentesi történésekre helyezte a hangsúlyt.

„Mit üzen nekünk az 56-os forradalom helyi vezetőinek helytállása? Mindenekelőtt azt, hogy lehet harag nélkül, becsületesen küzdeni a jóért. Ám mi emberek sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy ezeket a szavakat vitrinben őrzött szavakká változtassuk, amiket igaznak tartunk ugyan, de a hétköznapok során könnyen megfeledkezünk róluk….. Igyekezzünk hát a humánum, a szeretet és a tisztesség talaján megmaradni. a magunk szűkebb és tágabb környezetében törekedjünk elkerülni a rosszat és megvalósítani a jót.”

Az ünnepség zárásaként Bartók Gábor alezredes, az alakulat törzsfőnöke elismeréseket adott át.
Forrás

Exit mobile version