Kezdőlap Hírek Hírek Új körforgalom a Kisérben…

Új körforgalom a Kisérben…

68

2020. október 22-én adták át a fogalomnak a kiséri városrész új körforgalmát!

Lajos János álmodta meg a Farkas Antal utcai óvoda előtt azt a közlekedési parkot, melyben ott van egy új körforgalom. A közlekedési park megálmodója tervezője elmondta, hogy több mint harminc táblával felszerelt fél oldalán zárt terű 87 méter hosszú tanpálya hosszú évek óta álma az óvodának.

A szentesi születésű, korombeli felnőttek mind szívesen emlékszünk arra az időre – mondta megnyitójában Árgyellán Mihályné óvodavezető – , amikor itt az 1900-as évek második felében egy közlekedési pálya volt kialakítva és lábbal hajtós kisautókkal lehetett itt közlekedni. Vezetőként az elmúlt 7 évben minden adandó alkalommal megemlítettem, hogy nagy örömünkre szolgálna, ha ezt az élményt a hozzánk járó gyermekek is átélhetnék és ezzel egy időben elsajátíthatnák a korszerű közlekedési szabályok alapjait.

Ezen kívánságuk egy szép napon felterjesztésre került a Szentesi Önkormányzat képviselőtestülete elé és ekkor e fejlesztés finanszírozása megszavazásra került. Köszönet érte!
Szeretettel köszöntötte azokat a szorgalmas, kitartó és alapos munkát végző építő munkásokat, nevezetesen Komjáti Jánost, Márkus László, Jártas Attila, Kerekes Béla, akik forróságban, esőben és viharos szélben is arra törekedtek, hogy a minden előírásnak megfelelő terv valósággá váljon.

Kezük nyomán nap mint nap láthatták a változást, a megvalósítás előrehaladását. Almási László igazi táblákat varázsolt a tanpályára és Dancsó Evelin is nagyban segítette a park létrejöttét.
És most itt állunk a megvalósult álom szélén és most nincs más hátra, minthogy megköszönjük mindenki segítő munkáját – mondta Árgyellán Mihályné óvodavezető.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás