A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság idei utolsó ülését tartotta november 23.-án Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred laktanyájában.
A mai értekezlet azonban nemcsak a helyszín miatt számított különlegesnek. Abból a szempontból is eltért a hagyományostól, hogy a résztvevők szemtanúi lehettek annak az ünnepélyes eseménynek, amikor a megyei kormányhivatal vezetője, Dr. Juhász Tünde – aki egyben a megyei védelmi bizottság elnöke is- az ülés előtti percekben Önkéntes Műveleti Tartalékos esküt tett és ezzel együtt kinevezték tartalékos ezredessé.
Ezt követően Dr. Lukács János vezérőrnagy, megyei rendőr -főkapitány köszönt el a bizottság tagjaitól, ugyanis nyugállományba vonulása előtt ma utoljára vett részt a védelmi bizottság ülésén.
A rendezvény keretein belül Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnoka bemutatta a szentesi alakulatot. A program részeként a bizottság tagjai statikus bemutató keretében közelebbről is megismerkedhettek a honvédelmi katasztrófavédelmi rendszerben alkalmazható műszaki technikai eszközökkel.
A soros ülés után az érdeklődők megtekinthették az alakulat csapatmúzeumában berendezett állandó kiállításokat, melyen megismerték helyőrségünk katonatörténetét a huszároktól napjainkig.
Forrás

Előző cikkA honvédelmi nevelés még mindig népszerű térségünkben…
Következő cikkKeresik Szentes legösszetartóbb óvodáját! 60.000 Ft-ot nyer a legjobb ovi! Keres…