Nyílt napot tartottak a szentesi HSC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakiskolájában, melyen a műszaki ezred katonái és a honvédelmi nevelésben résztvevő tanulók bemutatót tartottak a katonai pálya iránt érdeklődő általános iskolásoknak.
Sok hetedik és nyolcadik osztályos diák látogatott el a szentesi középiskolába, mert a honvédelmi nevelés már hét éve nagy népszerűségnek örvend a térségben. Ebben szerepe van annak a háromoldalú együttműködésnek is, amely az iskola, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület között jött létre, aminek keretein belül közösen népszerűsítik ezt a kihívásokkal teli hivatást. Az első két évben heti 2, az utolsó két évfolyamban pedig heti 4 órát töltenek együtt katona oktatóikkal a diákok. Az első két évben fizikai felkészítés és helyzetgyakorlatok szerepelnek a tantervben, a tizenegy és tizenkettedik évfolyamon pedig már a katonai pálya világával ismerkedhetnek meg a tanulók.
A tanórák keretében a testerősítésen túl eséstechnikát és önvédelmet is tanulnak a diákok.
A mai nyílt napon a kiállított és bemutatott eszközökön kívül a legnagyobb érdeklődés, mint mindig, most is az önvédelmi bemutató iránt volt, melyet az iskola végzős diákjai és katona oktatójuk tartott az érdeklődő általános iskolásoknak.
Forrás

Előző cikkSzeretettel várunk minden érdeklődőt a műszaki ezred és a városi könyvtár közös …
Következő cikkRendhagyó ülést tartott a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság…