PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsik, BMK-130M vontató motorcsónakok, szorgos kis csapat és szakképzett kezelők hasznos munkájától zajos a 37. Műszaki Ezred tiszai gyakorló tere.
Mivel alakulatunk feladatai között szerepel – többek között – a harci technikai eszközök, anyagok, különleges és speciális műszaki gépek szakszerű ismerete és alkalmazása, valamint a válsághelyzet kezelésében való részvétel, ezért a BMK -130 M vontató motorcsónak-kezelői kiképzés mellett a PTSZ-M közepes lánctalpas úszógépkocsi vezetési gyakorlata is végrehajtásra kerül a hét folyamán. A különösebb előkészítő műveletek nélkül is alkalmazható, közel 18 tonnás monstrum a vízi akadályokon való átkeléskor a személyi állomány és a technikai eszközök szállítása mellett különböző katasztrófahelyzetek elhárításában sem nélkülözhető.
A szakszerű irányítás begyakorlása, a vízi akadályok leküzdése, illetve a váratlan helyzetekre való felkészülést követően a PMP folyami hídkomp megépítése, a ponton elemek szét-és összekapcsolásának pontos végrehajtása kapja a főszerepet. A foglalkozások és gyakorlatok célja, hogy a feladatokban érintett állományunk, valamint technikai eszközeink kezelő személyzete gyakorlott és jól felkészült legyen, hogy a hazai- és nemzetközi szerepvállalások során, valamint a katasztrófavédelmi feladatokban maradéktalanul helyt álljon.
Forrás

Előző cikkÍme egy újabb töredék a szentesi hídfőért vívott októberi harcok krónikájához….
Következő cikkVigyázz! Robbantás!…