Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred VÁM vizsga…

VÁM vizsga…

560

A címben alkalmazott rövidítés megtévesztő lehet azoknak, akik nem ismerik az út, híd- és állásépítő alegységek feladataihoz szükséges ácsmunkák, fakitermelés, darabolás, fúrás, marás, gyalulás gépesítésére szolgáló Villamos Ácsműhely felszerelést.
Ez a felszerelés tartalmazza a különböző ács- és asztalosipari munkák elvégzéséhez nélkülözhetetlen elektromos kézi szerszámokat, továbbá kisebb fémipari megmunkáló eszközöket egy konténerbe készletezve. A készlethez tartozik még a folyamatos éjszakai munkavégzésénél fontos tér- és munkaterület megvilágítás, valamint a konténerben található a felszereléshez tartozó nagy teljesítményű aggregátor is, amely a szerszámokhoz biztosítja az elektromos betáplálást.
A VÁM – konténer gépeinek használatából vizsgáztak ma az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományába tartozó katonák. A hathetes tanfolyam alatt készítettek az árkok átívelésére szolgáló gyaloghidakat és az alegységek épületei előtt elhelyezett útbaigazító táblákat, melyekkel sokat szépítettek laktanyánkon. A tanfolyam végén minden katona sikeres vizsgát tett.
Forrás