Idén 10. alkalommal került megrendezésre a Hősök terén az a határokat átívelő fesztiválunk, mely sokkal több, mint egy lovas verseny, hiszen a futamok mellett lovas hagyományaink és szokásaink, a lovassportok, valamint a különböző korok korabeli lovasságának bemutatása kapta a főszerepet.
A három napos rendezvény célja – kultúránk és magyaros ízeink széles körben való megszerettetése mellett – nemzeti hagyományaink ápolása, a kapcsolatteremtés egyes települések és azok lakói között, valamint a vidék és Budapest között. Ezért a szentesi Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred szakképzett állománya a technikai eszközeikkel együtt ellátogatott a színvonalas rendezvényre, hogy annak még színesebbé tételéhez hozzájárulva az érdeklődő vendégek rendelkezésére álljon. Technikai bemutatónk sorából ez alkalommal sem maradhatott ki a méltán híres ZENON ADROWPU víztisztító állomásunk, mely a kívánt ivóvíz mennyiséget oly módon állítja elő, hogy az minden környezeti szennyezéstől és káros anyagtól mentes, illetve a Rába H-32-es szállító, és a 20 tonnás, 225-ös Kraz sem.
A kíváncsiak jobban bele is merülhettek, hiszen katonáink a könnyű- s nehézbúvár felszereléseik bemutatása után lehetőséget biztosítottak azok közelebbi szemrevételezésére és kipróbálására. A látványos USZM-2 cölöpverő hídépítő technikánk sokak, többek között az ifjúság – remélhetőleg utánpótlás – számára ismeretlen volt, akik a tüzetes átvizsgálás után kalandokban dús jövőről meséltek egymásnak, hogy mi lesz majd, ha egyszer katonák lesznek. Természetesen 37-esek.
Forrás

Előző cikkA Micimackó bérlet idén is várja a gyermekeket:…
Következő cikkKözlekedésbiztonsági vetélkedő a Gödörben…