Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Dekompressziós merülési kiképzést hajtott végre ezredünk, amely során a katonák …

Dekompressziós merülési kiképzést hajtott végre ezredünk, amely során a katonák …

60


Dekompressziós merülési kiképzést hajtott végre ezredünk, amely során a katonák a nagyobb mélységben történő munkavégzés utáni dekompressziós eljárásokat gyakorolták, azon céllal, hogy testük biztonságosan alkalmazkodhasson a jelentős nyomásváltozásokhoz. Ez alkalommal mindez új helyszínen zajlott, a Bugyi nagyközségben található bányatavon, amely rendelkezik kellő mélységgel (20m) ahhoz, hogy a résztvevők ismereteiket a gyakorlatban is elmélyíthessék. A honvédek az elméleti tudásanyag átismétlése után a gyakorlati végrehajtásra helyezték a hangsúlyt.
A dekompressziós búvárfeladatok mellett ön- és társmentési gyakorlatokat, víz alatti tájolási, különböző tárgyak keresési és azok emelőballon segítségével történő kiemelési feladatait is gyakorolták. Az egy hetes felkészítéssel párhuzamosan az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár és az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kijelölt állománya, összevonás keretében ugyancsak kiképzési szakfeladatait látta el, így lehetőség nyílt a más alakulatoknál szolgáló búvár beosztású katonáknak, hogy a már megszerzett tapasztalataikat egymással is megosszák.

📸: Király Zoltán Gergely zls.
Forrás

Előző cikkIsmét ott leszünk a Lecsófesztiválon 2⃣2⃣. alkalommal rendezi me…
Következő cikk2 éves technikusi képzés felnőtteknek délutáni időpontokban a Pollákban! A képzé…