Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Látogatás a Csapatmúzeumban…

Látogatás a Csapatmúzeumban…

298

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat keretében a II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Csapatmúzeuma.

A szentesi Koszta József Múzeum rendezvényeihez kapcsolódva a Műszaki Ezred Csapatmúzeuma is megnyitotta kapuit a nagy nyilvánosság előtt. A Damjanich Laktanya területén elhelyezkedő múzeum méltó emléket állít a műszaki helyőrség katonáinak. Helytörténeti kiállítás keretében a látogatók megismerhették a város 1848-2009. közötti évek katonatörténetét. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum relikviából összeállított tárlaton és látványos tablókon keresztül követhették az érdeklődők a szentesi műszaki katonák szakcsapatainak eszközeit és tevékenységét.

A Csapatmúzeum egyik terme egy igazi különlegességet mutatott meg a vendégeknek: Bese László nyá. alezredes fekete kerámiáit, melyek színét speciális – honfoglalás körüli ismert – égetési eljárással érték el, s ma már ez egy kevéssé ismert eljárás.
A múzeum látogatás keretében a kisebbek kézműves foglalkozás keretében huszárkatonát színezhettek, és színes ceruzákkal vethették papírra múzeumi élményeiket.

A Műszaki Ezred Csapatmúzeuma immár 21. alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához, mely az idén is nagy népszerűségnek örvendett mind a gyermekek mind pedig felnőtt látogatóink körében, ahol ezen a napon egybefonódott a múlt, a jelen és jövő.

✍️Baranyai Erika Piros t.szds
📷 Janó Miklós törzsőrmester
Forrás