Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Tisztjelöltek a Műszaki Ezrednél…

Tisztjelöltek a Műszaki Ezrednél…

31

Szentesen, a Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél jártak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai vezetői alapképzési szak, műszaki specializáción tanuló honvéd tisztjelöltjei 2023. május 22-24. között.

A III. évfolyamos honvéd tisztjelöltek már korábbi tanulmányaik alatt megismerkedtek a katonai kiképzések tervezésével, szervezésével kapcsolatos elméleti alapokkal. A több napos szentesi gyakorlat célja az volt, hogy valós körülmények között is megismerjék a műszaki szakterület különböző ágainak kiképzési sajátosságait.
A tisztjelöltek több szakterületet is meglátogattak. Megismerték a katonai víztisztító állomás berendezéseit, és a víztisztító alegységek napi életét. Egy napot töltöttek a Hídépítő Zászlóaljnál, ahol a MABEY hídkészlet részeit és az építés specialitásait tanulmányozták. Gyakorlatuk harmadik napján pedig a Búvárbázison töltötték, ahol a búvár kiképzések rendszerét, folyamatát, a kiképzések helyszíneit tanulmányozták. Lehetőséget kaptak a búvár technikai eszközök megismerésére és az alakulat mester búvárának segítségével betekintést nyertek a búvárok napi életébe is.
A gyakorlati képzés nagy előnye volt, hogy a kiképzési sajátosságok mellett a technikai eszközök, berendezések működés közben kerültek „kézzel fogható” közelségbe, mellyel a tisztjelöltek elméleti tudása további ismeretekkel bővült.

📸Janó Miklós tőrm.
Forrás

Előző cikkEgyetemi képzés indul szeptembertől Szentesen…
Következő cikkSzabad-e füvet nyírni hétvégén Szentesen?…