Az ünnepi állománygyűlésen Ráfi Dénes Tamás, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium magyar nyelv- és irodalom, német nyelv, valamint filozófia szakos tanára beszédében felelevenítette a forradalom és szabadságharc szentesi történéseit. „1848 olyan csillag nemzetünk történelmének egén, amelynek fényességéhez Szentes nagyon jelentős mértékben hozzájárult. A múlt csillaga pedig akkor nem halványul el, ha a jelennek és jövőnek is utat mutat.”- e sorokkal zárta gondolatait a tanár úr.
Az ünnepség folytatásban Csurgó Attila ezredes, alakulatparancsnok elismeréseket és köszöntő levelek adott át, illetve az előléptetett katonáknak gratulált. A rendezvényen került átadásra, a Honvéd Vezérkar főnök Vándordíja, amelyet a műszaki ezred a Magyar Honvédség szervezeteinél legeredményesebben folyó katonai testnevelés, kiképzés és tömegsport elismeréseként kapott. Továbbá a 2022. évi MH sportbajnokságok összesített pontversenyében elért 1. helyezésért járó kupát is alakulatunk nyerte el.
Az esemény zárásaként a jelenlévők a Horváth Mihály Gimnázium 10.D osztályos irodalmi-drámai szakos diákjai előadásában a „Ma született a szabadság” című előadást nézhették meg.

Fotó: Janó Miklós tőrm.
Forrás

Előző cikkÚjabb szentesi sikerek a fiú utánpótlás-bajnokságokban…
Következő cikkHitével festi az ikonokat…