Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Érzelmi intelligencia címmel tartott előadást – közművelődési délután keretében …

Érzelmi intelligencia címmel tartott előadást – közművelődési délután keretében …

50


Érzelmi intelligencia címmel tartott előadást – közművelődési délután keretében – Kenderesi Mariann okleveles pszichológus, a Horváth Mihály Gimnázium matematika, fizika szakos tanára a műszaki ezrednél. Az előadáson részt vett állomány betekintést nyert az érzelmi intelligencia alapfogalmaiba, ami során megismerték a képesség fejlesztésével járó előnyöket, amivel a munkavégzésük során is sokkal nagyobb sikereket tudnak elérni. Ez az intelligencia is tanulható és fejleszthető képesség, amely különböző összetevőből épül fel, mint az érzelmek felismerése, szabályozása, a stresszkezelés és a társas készségek, amelyek befolyásolják az emberek mindennapi a viselkedését.
A Tanárnő záró gondolataival összefoglalva: „törekedjünk kezelni önmagunk érzelmeit, és a másokkal való kapcsolatainkat annak érdekében, hogy szándékaink szerint éljünk és céljainkat elérhessük. Ez a lehetőségünk, de egyben felelősségünk is arra, hogy magunkért és másokért egy boldogabb, teljesebb önazonosabb életet élhessünk.

📸Janó Miklós tőrm.Forrás

Előző cikkNem nyílik újra a Kolozsvári utcai kisposta, de van egy új lehetőség…
Következő cikkZsoldos siker a Justh Zsigmond szavalóversenyen!…