2022. szeptember 19 és 22. között a szentesi óvodások részt vehettek a Koszta József Múzeum programján, mely a „” címet viselte. A kalandok már az óvodákból kilépve elkezdődtek. Séta közben vagy a gyalogátkelőket kellett megszámolni, vagy a Kossuth téren található szobrokat, de akadt olyan feladat is, amikor az Olimpiai tölgyfának a kerületét kellett megmérni öllel (Szent Anna utcai óvoda).

A múzeumban a mesék világába kalauzolta a gyerekeket az Égbőlpottyant Múzeum, ahol az Óperenciás tengeren és az üveghegyen túl megismerhetjük a magyar népmese és műmese története mellett a világ meséit is. Interaktív élmények kíséretében a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek is beszállhatnak a Levente Péter és Döbrentey Ildikó által megálmodott Égbőlpottyant ejtőernyő kosarába, hogy néhány órára kiszakadjanak a való világból és a mesék szárnyán kalandozzanak, mely kiállítás 2023. január 8-ig tekinthető meg.

Az Árpád utcai óvodások múzeumba eljutását a Szentesi Polgárőrség segítette, hogy a gyalogátkelő nélküli Sáfrán Mihály utcán átkeljenek biztonságosan.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkA mai napon egy konferencia kerül megrendezésre a Megyeháza Konferencia és Kultu…
Következő cikkAlakulatunk kijelölt állománya egy többnemzeti törzsvezetési gyakorlat logisztik…