Huszonhat évvel ezelőtt 1996-ban hozták létre a MÁV LENDÜLET NYUGDÍJASKLUB-ot városunkban, amely 2022. szeptember 17-én a vasutas nyugdíjas kluboknak baráti találkozóját szervezte meg Szentesen. Az ország minden részéből érkeztek vendégek a találkozóra, hogy felelevenítsék a régi emlékeket, amelyben segítségükre volt Badár Sándor humorista is. A vasútnál eltöltött 12 évéről végre „szakmai” poénokat is elmondhatott mert a hallgatóság minden szót értett.

Kánvási Erzsébet klubvezető elmondta, hogy amikor a klub megalakult azt a célt tűzték ki, hogy az idős emberek életét szebbé, kellemesebbé és hasznosabbá tegyék, ezért kulturális, egészségmegőrző sportos programokat, táncos mulatságokat szerveznek. – Ez a klub legyen olyan, mint egy jó könyvtár, ahol mindenki megtalálja a neki valót.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a város nevében köszöntötte a vendégeket és elmondta, hogy sok tennivaló van a szentesi vasúti közlekedéssel kapcsolatban. A motorizáció fejlődésének köszönhetően az Attila úti vasúti átkelőt át kellene alakítani, mert egy-egy hosszabb sorompó alatt szinte körforgalomtól körforgalomig ér a sor. Az állomás homlokzata is felújításra szorul. Reméli, hogy aki tud az segít ezeknek a problémák megoldásában.

Borsi Sándorné a szentesi kötődésű Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnökhelyettes is köszöntötte a jelenlévőket és beszédében kiemelte a közösség összetartó erejét.

A találkozó ebéddel és az elmaradhatatlan tánccal zárult.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkÚjabb szentesi sikerek nyílt vízi úszásban…
Következő cikkMár a Magna Cum Laude zenekar is nagyon várja a szentesi fellépést!…