Alakulatunk „kis alegységei”, azaz a Víztisztító Század, a Logisztikai Század, az Alacsonyvízi Hídépítő Század, a Vezetéstámogató Szakasz és az ezred Vezető Szervek kijelölt állománya közösen vett részt a „BÍBOR FOLYÓ 2022/2” elnevezésű Tábori Kihelyezési Héten.
Augusztus hónap utolsó napján a katonák egy része gyalogmenetben, a másik része technikai eszközökkel közúton közelítette meg a számukra kijelölt települési körletet. A tábor birtokba vételét követően a védelem megerősítése következett: a katonák kiépítették az Ellenőrző Áteresztő Pontot (EÁP), illetve kijelölésre került az EÁP-ot üzemeltető állomány is 24 órás váltásban. Ezt követően, a csoportok között megkezdődtek az általános harcászati, műszaki, illetve térképészeti kiképzések forgószínpad szerű végrehajtással.
Mindeközben a Víztisztító Század kijelölt állománya két csoportban szakkiképzést hajtott végre az alakulat gyakorlótere mellett található folyó partján.
Egy 11 fős raj a szeptember és október hónapban a lengyelországi Opoleban megrendezendő validációs gyakorlatra készült fel a víztisztító gépek 24 órás folyamatos üzemeltetésével.
A raj a víztisztító gépekkel a Kurca folyóból nyert vízből tisztított vizet állított elő, amelyből a MH Egészségügyi Központ Környezet-Egészségügyi Laboratóriuma a vízmintát a helyszínen vette le. A tisztított és zacskózott víz elnyerte az ivóvíz minősítést, ami azt bizonyítja, hogy a katonák kiválóan értenek a szakmájukhoz..
A Víztisztító Század másik csoportja pedig a víztisztító gépek telepítését, üzemeltetését és áttelepítését gyakorolta be módszeresen.
A Tábori Kihelyezési Héten a mindennapokhoz hozzátartozott a harci riadó és a légi riadó begyakorlása is.
Az utolsó napon, a tábor bontását követően a személyi állomány és a technikai eszközök visszacsoportosításra kerültek a bázis laktanyába, ahol a táborparancsnok értékelte az egy hetes folyamatos tábori körülmények közötti végrehajtást.
Forrás

Előző cikk𝟭𝟯𝟮 𝙚́𝙫𝙚 𝙖 𝙙𝙚́𝙡𝙣𝙮𝙪𝙜𝙖𝙩-𝙖𝙣𝙜𝙡𝙞𝙖𝙞 𝙩𝙚𝙣𝙜𝙚𝙧𝙥𝙖𝙧𝙩𝙞 𝙏𝙤𝙧𝙦𝙪𝙖𝙮 𝙫𝙖́𝙧𝙤𝙨𝙖́𝙗𝙖𝙣 𝙨𝙯𝙪̈𝙡𝙚𝙩𝙚𝙩𝙩, 𝘼𝙜𝙖𝙩𝙝𝙖…
Következő cikkPénteken megjelenik a Szentesi Élet legújabb lapszáma, e heti Szentesi Hősünk Ba…