A Rákóczi Apródjai elnevezésű gyermekfelügyeleti tábor harmadik, egyben utolsó turnusa fejeződött be az elmúlt héten alakulatunknál.
Kiss Erika honvédelmi alkalmazott, az Integrált Ügyfélszolgálati Iroda vezetője, egyben a tábor egyik szervezője elmondta, hogy ezeknek a táboroknak a célja, a nyáron sok fejtörést okozó gyermekfelügyelet megkönnyítése. „Ezek a táborok nagyon gyorsan megtelnek, mert sok a feladat, hosszú a nyári szünet és szabadság sincs annyi, ami lefedné a két és fél hónapot. Ezért ez a három hét is nagy segítség az alakulatnál dolgozó katona és honvédelmi alkalmazott szülőknek. Biztos helyen tudhatják gyermekeiket.”-hangsúlyozta az iroda vezetője. A táborokat áprilisban kezdik megszervezni nagy figyelmet fordítva arra, hogy a programok változatosak, érdekes legyenek.
A gyerekek az utolsó tábori héten is sokat sportoltak, társasjátékoztak, kártyáztak, csocsóztak és természetesen egy kicsit „katonáskodhattak” is, mert airsoft lövészeten vettek részt, illetve nem maradhatott el a mindig nagyon népszerű élményutazás a műszaki ezred egyik nagyvasán, a PTSZ-M közepes lánctalpas gépjárművön.
Mint az előző két turnusban, most is egy napra elhagyták a laktanyát és a természet szépségeit csodálhatták meg a mártélyi Tisza-holtág, illetve a makói Lombkorona sétány tanösvényein végigsétálva.
A hetet egy rajzversennyel zárták, amelyen a fiúk és lányok a legszebb élményeiket örökíthették meg.
📷 Udvardi Tibor ftőrm. és Janó Miklós tőrm.
Forrás

Előző cikkBalkan Fanatik_Van nekem egy rettenetes szokásom… (official video)
Következő cikkÚj Évad a Hangversenyközpontban:…