Kezdőlap Kultúra és szórakozás Szentesi Művelődési Központ Május 29-én 10.30 órától a Kossuth téren várja a gyerekeket a Hunyadiak...

Május 29-én 10.30 órától a Kossuth téren várja a gyerekeket a Hunyadiak Örökében…

89


Május 29-én 10.30 órától a Kossuth téren várja a gyerekeket a Hunyadiak Örökében Történelmi Hagyományőrző Egyesület!

Egyesületünk 2008-ban jött létre. Olyan fiatalok alapították, akik már ezt megelőzően is évek óta foglalkoztak hagyományőrzéssel. Az Egyesület célja a XV. századi Magyarország kulturális örökségének megőrzése, megismertetése korhű és szórakoztató módon. A programjaink során a Magyar történelem egyik legnemesebb korát, a Hunyadi János kormányzósága, és a fia Mátyás uralkodása közötti időszakot elevenítjük fel. Ebben a korszakban hatalmas fejlődésnek indult az ország mind technikailag, mind kulturálisan egyaránt, de nem feledkeztek meg a régebbi értékekről sem. E korszak eseményeinek, jellemző tevékenységeinek többféle módszert felhasználó bemutatása által szeretnénk megszólítani első sorban a fiatalokat, akik ezáltal átfogóbb képet kapnak a középkor történelméről.

Legfőbb célunk a középkori haditechnika, kultúra, királyi udvari életmód bemutatása, megismertetése, hagyományainak megőrzése és átadása. Ezt elsősorban hagyományőrző rendezvényekkel igyekszünk biztosítani. Rendszeresen szervezünk gyermektáborokat, íjászversenyeket, élőtörténelem órákat, táncházakat, csapatépítő tréningeket.
Forrás