Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Vándorkiállítás a műszaki ezrednél…

Vándorkiállítás a műszaki ezrednél…

130

Az „Altisztképzés másfél évszázada” című vándorkiállítás az ötödik helyszínére, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez érkezett április 19-én.

A magyar altisztképzés 150. évfordulójának tiszteletére létrehozott tárlat számos korabeli tárgyi, képi és videóemlék segítségével hozza közelebb a látogatókat a magyar altisztképzés kultúrájához és történetétéhez. A rendezvényt Asztalos Sándor főtörzszászlós az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ kiképzésért felelős parancsnokhelyettese nyitotta meg. A főtörzszászlós beszéde után oklevelet és egy emlékérmet adott át elismerésül Bernátsky László főtörzszászlónak a műszaki ezred vezénylőzászlósának az „Altisztképzés másfél évszázada” című rendezvénysorozat 150 kilométeres katonai váltófutás programján való részvételéért. A megnyitó után, az alakulat katonái, az MH Altiszti Akadémia szervezésében zajló Acélkocka altiszti műszaki szakmai felkészítésen részt vevő hallgatók és a Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium Honvéd Kadét Programban résztvevő diákjai mélyedtek bele az altisztképzés történelmébe a kiállításon keresztül. A tárlat berkein belül kialakított játékos feladat végrehajtásáért a 3 legügyesebb diák emléktárgyban részesült.

A Műszakiak Napja rendezvényünk keretén belül lehetőség nyílik a lakosság számára is betekintést nyerni a hazai altisztképzés történelmébe.

Szeretettel várunk minden látogatót a pénteken a Műszakiak Napján 07:30-tól!
Forrás