Kezdőlap Hírek Összefogás határon át és összefogás városon belül…

Összefogás határon át és összefogás városon belül…

76

Csütörtök hajnalban indult útjára az az adomány Kárpátaljára, melyet szentesi emberek és cégek adtak össze, hogy segítsék a háború sújtotta ország lakóit.

Öt tonnányi élelmiszert, ezen belül közel másfél tonna lisztet, ruhaneműt, matracot és gyógyszert juttatunk célba Munkács, Visk és környékére. Furcsa érzés, hogy mostanság mindig gyűjtünk valamire, de ilyenek a szentesiek, amennyiben tudunk segíteni, akkor megtesszük – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester.

Nagyon sok jó barátom van kint Kárpátalján, Munkács és Beregszász környékén, évtizedes barátságok kötnek oda. Hihetetlen nehéz körülmények között éltek eddig is, ehhez jött még a háború – mondta az adomány indításakor Mészáros Zoltán, a Hunor Coop ZRt. vezérigazgatója. A cég közel egymillió forint értékben ajánlott fel konzerveket, tartós és alapvető élelmiszereket a kárpátaljaiaknak. A Mészáros család egy gépkocsit is átjuttat a határon, hogy az adományokat ne gyalog vagy biciklivel osszák szét.

A városi gyűjtési akcióhoz a Szarvasi Húsbolt is csatlakozott, lisztet, sót és száraz élesztőt ajánlottak fel, vásárlóik révén pedig 400 ezer forintnyi árut tudtak adományozni.

Korda János a Hungerit Zrt. vezérigazgató helyettese elmondta, hogy mintegy 200 ukrán munkavállaló dolgozik a cégnél, és próbálnak ezeknek a családoknak segíteni. Ha a menekült felnőtt családtagok úgy gondolják, hogy tartózkodásuk alatt munkába szeretnének állni, akkor várják őket is a cégnél.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás