Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A Nemzetközi Katonai Sporttanács a „CISM – International Day of Military Sports…

A Nemzetközi Katonai Sporttanács a „CISM – International Day of Military Sports…

94


🏃‍♀️🏃🏃‍♂️ A Nemzetközi Katonai Sporttanács a „CISM – International Day of Military Sports” eseménnyel ünnepeli minden évben az 1948. február 18-ai megalakulásának évfordulóját, melynek során a tagországok katonái, világszerte több százezren, egy napon futnak. Az esemény fő célja, hogy kihangsúlyozza a sport jelentőségét a katonai hivatás ellátása során, összehozva a sport iránt elkötelezett hazai és nemzetközi sportszervezeteket, szövetségeket és a civil társadalmat.
A műszaki ezred idén is csatlakozott a CISM Day Run futónaphoz. Az alakulat 3️⃣5️⃣1️⃣ szentesi és kaposvári katonája mellett a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikumból 3️⃣0️⃣, továbbá a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumból 3️⃣2️⃣ honvéd kadét is felsorakozott az alakulótéren. A megnyitót követő alapos bemelegítés után mindenki sikeresen teljesítette a 6️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ méteres távot.

📷 Janó Miklós őrm.
Forrás