Kezdőlap Szentesi VK Férfi OB I.: pariban voltunk a Honvéd otthonában…

Férfi OB I.: pariban voltunk a Honvéd otthonában…

61


Férfi OB I.: 🤽‍♂️ pariban voltunk a Honvéd otthonában

Fárasztó mérkőzésen 13–11-es vereséget szenvedtünk a Honvédtól Budapesten a férfi vízilabda OB I. idei záró, 1️⃣3️⃣. fordulójában.

Honvéd 🆚 Metalcom Szentes 13–11 (3–3, 4–2, 4–2, 2–4)
E.ON férfi vízilabda OB I., 13. forduló. Budapest, Kőér utcai uszoda. Vezette: Kovács Cs. T., Ercse.
Honvéd: Farkas D. – Kiss B. 1, Kevi 1, Ekler B. 3, Hosnyánszky 5, Fejős, Hessels B. Csere: Simon H., Decker Á. 2, Gregor, Hessels S. 1, Sugár, Manhercz Á. Vezetőedző: Szivós Márton.
Metalcom Szentes: Kovács K. – Kókai 1, Mátyók, Pellei K. 2, Lajkó 1, Bozó 1, Hornyák 1. Csere: Meixner (kapus), Chilkó, Garancsy 2, Hegedűs 2, Kátai-Benedek M., Somogyi 1, Kürti-Szabó M. Vezetőedző: Pellei Csaba.
Gól – emberelőnyből: 12/4, ill. 7/2.
Ötméteresből: 3/3, ill. 2/2.
Kiállítva cserével: Fejős.
Kipontozódott: Sugár, ill. Hornyák, Kürti-Szabó M.

Összefoglaló:
✍️ Remekül indítottuk a mérkőzést a Kőér utcai uszodában. Két perc játék után Kókai és Bozó góljaival 2–0-ra vezettünk. A hazaiak még az első negyedben ledolgozták a hátrányukat, sőt, a vezetést is átvették, de három másodperccel a vége előtt jött a slusszpoén. Somogyi Balázs vágott egy akciógólt, így 3–3 állt az eredményjelzőn nyolc perc játékot követően.

Megfordult a forgatókönyv a második negyedre. A Honvéd kezdett 2–0-val, majd a játékrész derekára egyenlítettünk. 5–5 után viszont elkezdett kinyílni az olló, sorozatban öt hazai találattal a harmadik negyed közepén már 10–5-re elléptek Szivós Márton tanítványai.

A záró nyolc percben két góllal csökkentettük a csapatok közti különbséget, így a Honvéd 11–9-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat.

⏰ Legközelebb az új évben, 2022. január 15-én, szombaton 17 órától a BVSC otthonában játszunk. Első hazai meccsünkön négy nappal később, január 19-én, szerdán 19 órától az OSC-t látjuk vendégül.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Pellei Csaba: – Jól kezdtük a mérkőzést, két akciógól után 2–0-ra vezettünk. A Honvéd ezt követően hat kiállítást kapott, miközben 4–2-re fordított. Kétszer még sikerült egyenlítenünk, de végig a hazaiak irányították a játékot. Nem roskadtunk össze, végig pariban voltunk. A három pont sorsa három perccel a mérkőzés vége előtt dőlt el, amikor kétgólos hátrányban elpuskáztunk egy felzárkózási lehetőséget, majd gólt kaptunk. Ismét több meghatározó játékosunk nélkül álltunk fel, így a végére elfogytunk. Összességében elégedett vagyok az Eger és a Honvéd elleni mérkőzéssel. Bízom benne, hogy tavasszal teljes kerettel jobban szerepelünk majd.

📸 Archív fotó: Vidovics Ferenc

#metalcomszentes #honvéd #budapest #szentes #mvlsz #vízilabda #magyarbajnokság #tippmix #hajráSzentes
Forrás