Kezdőlap Szentesi VK Drámai befejezés után nem jutottunk döntőbe…

Drámai befejezés után nem jutottunk döntőbe…

61

Feszült és kevésgólos rendes játékidőt követően 6–6 állt az eredményjelzőn, a büntetőkből viszont az Eger jött ki jobban. 10–9-cel búcsúztunk a BENU női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében.

Eger 🆚 Valdor Szentes 6–6 (1–1, 1–1, 2–4, 2–0) – ötméteresek után 4–3
Női vízilabda, BENU Magyar Kupa, elődöntő. Sopron. Vezette: Tordai, Kollár.
Eger: Kiss A. 1 – Jancsó 1, Menczinger 2, Dobi 1, Katona 1, Czigány 3, Hertzka 1. Csere: Molnár, Keresztes, Borsi, Bódi, Szilágyi Sz. Vezetőedző: Sike József.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Hevesi, Dankina 1, Mihály-Kádár, Bonca, Csiszár, Kövér-Kis 1. Csere: Varga 3, Mácsai 1, Kolarova 1, Tóth Cs., Tóth F., de Vries 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 8/2.
Ötméteresből: 5/4, ill. 7/4.
Kipontozódott: Jancsó.

Nyilatkozat:
🗣️💬 Matajsz Márk: – Bosszant, hogy nem jutottunk be a döntőbe, mert végig kézben tartottuk a mérkőzés alakulását. Jól védekeztünk, domináltunk, de a végén belehibáztunk és kiénekelték a sajtot a szánkból. Az utolsó negyedben picit passzívabban játszottunk, mert igyekeztünk védeni is az eredményt. A harmadik negyed végén bekapott hét a hat elleni kapusgól demoralizálóan hatott a lányokra. Összességében büszke vagyok a csapatomra, mert szép teljesítményt nyújtott.

Összefoglaló:
✍️ Ahogyan azt sejteni lehetett, a védelmek domináltak. Az első gólra több, mint öt percet kellett várni. Ekkor holland centerünk, Noa de Vries talált be. Sokáig azonban sem az első, sem a második negyedben nem örülhettünk az előnynek, rögtön egyenlített az Eger. Tizenat perc játékot követően 2–2 állt az eredményjelzőn.

Pazar harmadik negyedet produkáltunk, négy gólt lőttünk, amivel elléptünk 6–3-ra. Varga Viktória eredményesen próbálkozott távolról, míg Füsti Molnár Janka többször is fontos védést mutatott be. Öt másodperccel a vége előtt a hevesiek felúszó kapusa lőtt bombagólt, így a záró nyolc minutum 6–4-es vezetésünkről indulhatott.

A negyedik negyedben nem találtuk meg a rést az egri védőfalon, az ejtéseink pedig egyszer sem ültek. A kapufán csattant a labda a legtöbbször, de a kapus is vadászott le labdánkat. Három perccel a rendes játékidő lejárta előtt egyenlített az Eger, a győztes gólért többször támadott mindkét csapat, de belőni senkinek sem sikerült.

Ötméteresekkel dőlt el a továbbjutás. Az Eger kezdett, az első körben egyik fél sem hibázott, majd a másodikban Kolarova labdája már nem kötött ki a hálóban. A harmadik és negyedik körben sem hibáztak a lövők, de a teher a Szentesen volt. Az ötödik párban Borsi büntetőjét Füsti Molnár megfogta, de Varga Viktória is hibázott, így az Eger 10–9-es sikerrel jutott döntőbe, ahol a Dunaújváros lesz az ellenfele vasárnap 19.45-től.

📸 Kovács Anikó/MVLSZ

#valdor #szentes #eger #vízilabda #benu #magyarkupa #tippmix #hajráSzentes
Forrás