Kezdőlap Könyvtár Egy újabb fotóskönyv bemutatója a könyvtárban…

Egy újabb fotóskönyv bemutatója a könyvtárban…

45

Szentesen, a Városi Könyvtárban december 14-én mutatták be Tofán Sándor: Az én Szentesem – fotókönyv 2. című kötetét.

A megjelenteket Sallainé Gresó Klára, a könyvtár igazgatója üdvözölte. Megköszönte a város polgármesternek, hogy engedélyezte e kiadvány megjelentetését a könyvtárnak.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester köszöntötte a kötet szerzőjét, akivel ismeretségük több évtizedes. A városról készített szép fotói jól népszerűsítik a települést – mondta.

A bemutatásra váró könyv szerzőjével Timár ferenc, informatikus-könyvtáros beszélgetett. Először Tofán Sándor élet-sorsáról folyt a diskurzus, majd a fotózás került a fókuszba.

Megtudhattuk, hogy először – külföldön élő barátainak ösztönzésére – fotó-füzetet adott ki, majd később ezeket követték a fotókönyvek. Megköszönte, hogy sok támogatást kapott a könyvkiadás során felmerülő nehézségek megoldásához.

Tofán Sándor (*1950) Szentesen született, eredeti szakmája villamosgép-szerelő. Első hobbija a zene volt, 14 évesen barátaival megalapította a Kaméleon zenekart, amelyben gitáros-énekes volt
.
2002-ben rokkant nyugdíjas lett, majd nem sokkal ezután fotózni kezdett. Felvételeit a közösségi oldalakon – kezdetben az iWiW-en, majd a Facebookon – megosztva vált Szentes szépségeinek népszerű és elhivatott megörökítőjévé.
Barátai részére képeiből kis füzeteket állított össze, majd 2018-ban a Városi Könyvtár kiadásában megjelent Az én Szentesem címmel nagysikerű 160 oldalas Fotókönyve.

A városi hetilapban a Szentes arculata régen és ma cikksorozathoz évek óta készíti a nevezetességek régi felvételeihez párosított mai képeket. 2018. karácsonyán az újság kiadásában ezekből válogatva jelent meg a Szentes 50 arca című kötet.

A fáradhatatlan fotós most újabb albummal jelentkezett, amely az első Fotókönyv szerves folytatása.
1035 példányban jelent meg, a helyi könyvtárban és a Babilon könyvesboltban vásárolható meg, ára 4000.- forint.

Szép ajándék lehet elszármazottaknak és helybelieknek egyaránt.
Forrás