Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred A műszaki ezred kijelölt állománya és a meghívott vendégek ünnepi állománygyűlés…

A műszaki ezred kijelölt állománya és a meghívott vendégek ünnepi állománygyűlés…

65


A műszaki ezred kijelölt állománya és a meghívott vendégek ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharcról a Damjanich laktanyában, Szentesen.
A hagyományokhoz hűen a rendezvény előtt alakulatunk vezető állománya koszorút helyezett el a laktanyában található 1956-os kopjafánál. Ezt követően az állománygyűlésen Pap András, a HSZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum magyar nyelv és irodalom, illetve történelem szakos tanára ünnepi beszédében kiemelte:”1956 a vérbe fojtás ellenére ott maradt a magyar szívekben. Megmutatta mire képes ez a kicsiny ország, itt Európa közepén, bebizonyította, hogy a nyakas magyarságot nem lehet eltiporni. Ma már vitathatatlan az is, a forradalom – visszaadva az emberek hitét – képes volt megváltoztatni a jövőnket.” Az ünnepség folytatásában Antal László ezredes, alakulatparancsnok elismeréseket adott át. A rendezvény a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozatos diákjainak előadásával zárult.

📷 Janó Miklós őrm.
Forrás