Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Vezénylőzászlósi látogatás a Műszaki Ezrednél…

Vezénylőzászlósi látogatás a Műszaki Ezrednél…

50

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél tett látogatást Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa és Papp András főtörzszászlós, a szárazföldi haderőnemi szemlélőség vezénylőzászlósa.

A Magyar Honvédség ragidős altisztjeit a katonai szervezet megbízott vezénylő zászlósa, Csizmadia Zoltán törzszászlós fogadta az alakulat vezető altiszti állományával karöltve. Antal László ezredessel, a műszaki ezred parancsnokával történt beszélgetés után Csizmadia törzszászlós ismertette a műszaki ezred szervezeti felépítését, fő képességeit, és jelentést tett az ezred jelenlegi helyzetéről, a végrehajtott, valamint jövőbeni feladatairól.

A vezénylő zászlósi jelentés után a vezető altisztek megtekintették a Magyar Honvédségben egyedülálló képességgel bíró búvárkiképző bázist, ahol egy szakmai bemutató keretén belül ismerkedhettek meg a búvárbázis kiképzési lehetőségeivel. A bemutató után a víztisztító század által üzemeltetett zacskózó pontot tekintették meg működés közben. A nap további részében a vezénylő zászlósok betekintést nyertek az ezred technikai eszközein keresztül a műszaki szakma szerteágazó feladatrendszerébe, majd látogatást tettek az alapkiképzésen résztvevő állomány éppen folyamatban lévő kiképzési foglalkozásán.

A nap befejezéséként a látogatók az alakulat rangidős altisztjeivel beszélték át az ezred altiszti karának aktuális kérdéseit. A beszélgetést során Kaszab Zoltán főtörzszászlós megköszönte az állománynak, hogy betekintést nyerhetett a szentesi katonai szervezet életébe és elmondta, hogy fontosnak tartja a lentről-fölfelé jövő információ áramlást és kezdeményezéseket. Továbbá kiemelte a toborzás fontosságát, és kérte, hogy a vezető altisztek is aktívan vegyenek részt ebben a feladatban.

📷 Király Róbert Sándor hdgy.
Forrás