🍃⬜📣2021. július 21-én este 20 órakor kezdődött a Dalok a kispipából – Seress Rezső est. Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar lépett fel.

🍃⬜📣”122 éve született a különös sorsú magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzője, Seress Rezső. Ezen az estén dalainak segítségével megidézték ezt a jellegzetesen pesti alakot, a “füttyös muzsikust”, a “kis Seresst”, aki szinte soha nem hagyta el szeretett hetedik kerületét és évtizedekig volt meghatározó szereplője a pesti éjszakának. Egyedi humora és keserédes melankóliája lett a védjegye, dalai fájdalmasan ismerősek.”

🍃⬜📣A műsor folyamán egyszerre idézték a kort, a harmincas, negyvenes évek mozgalmas, tipikus pillanatait, amelyek azóta is aktuális szívüggyé, vigasztalóvá, útitárssá. Seress Rezső dalai egytől egyik igazi slágerré váltak: Csak átutazó vagyok itt a Földön, Szeressük egymást gyerekek, Az élet egy nagy csodálatos semmi…
Az elhangzott történetek és dalok az érzelmek széles skáláját idézték fel a közönség szívében. A Kék Duna Koncert-Szalonzenekar kiváló játéka, a hegedűművész szívfacsaró dallamai könnyet csaltak a szemekbe.

🍃⬜📣Az előadóművészeknek és a közönségnek is köszönjük, hogy lélekjelenlétükkel megtöltötték a helyszínt és együtt töltöttük ezt a szép nyári estét.
Forrás