Kezdőlap Szentes-Csongrád Dr Papp László Birkózó Egyesület Szentesen indult a strandbirkózó szezon…

Szentesen indult a strandbirkózó szezon…

68

A nagy sikerre való tekintettel mind a Magyar Birkózó Szövetség, mind a Nemzetközi Birkózó Szövetség idén is megrendezi versenysorozatát strandbirkózásban.
A magyar országos bajnoki címért folytatott sorozat július 10-én, Szentesen rajtolt, majd 25-én Siófokon, a Plázson folytatódik, végül a döntőre augusztus végén, Budakalászon, a Lupa Beachen kerül majd sor.
Szentesen a Sport és Üdülőközpont területén (a strandon) rendezték a sorozat első állomását.
Az ország minden részéből 168 versenyző küzdött a minél jobb helyezésekért, U14, U18 fiú, U18 lány, Felnőtt férfi, Felnőtt női kategóriákban, összesen 19 súlycsoportban.
Az eseményt Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere nyitotta meg, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy a városban jól érzékelhetően erősödik a birkózó sportág, javultak feltételek, bővültek az eredmények.
A versenyen jelenlévő Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke elmondta, hogy már második éve szervezi a szövetség a strandbirkózást (a Nemzetközi Birkózó Szövetséghez csatlakozva). Egyrészt jól kiegészíti a ’termi’ birkózást, másrészt jól népszerűsíti a sportágat. A szentesi helyszín kiváló, a nevezések száma nagyon jó, a hangulat remek, igen színvonalas küzdelmeket láthatott a közönség, a szervezés pedig (ahogy lenni szokott) jól sikerült – tette hozzá az alelnök.
Egyesületünk versenyzői most a szervezésben vették ki a részüket, így csak két versenyzőnk nevezett.
Cseh Tamara a fiúk között indulva a 9. helyen zárt, mert a szigorú edzőbácsi nem engedte minden fiúval kiállni a sérülések elkerülése végett.
Megyeri János az elvártaknál jobban teljesített és a 8. helyen zárta a versenyt
Mindenkinek ezúton is köszönjük a segítséget.
Forrás