Kezdőlap Hírek Hírek Varga Miklós koncertje a Múzeumok Éjszakáján…

Varga Miklós koncertje a Múzeumok Éjszakáján…

454

Mint ismeretes, lassan két évtizedes múltra tekint vissza a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat, a Szent Iván éjéhez legközelebb eső szombaton, azaz az év legrövidebb éjszakáján szélesre tárják kapuikat a múzeumok. Idén június 26-án, szombaton várják az intézmények a látogatókat változatos és színes programokkal. A 19. Múzeumok Éjszakájára a Koszta József Múzeum is nagyszabású rendezvénnyel készül, hiszen ez lesz ebben az évben a világjárvány és a pandémia utáni újranyitást követő első országos jelentőségű kulturális esemény.

A Koszta József Múzeum 2021. június 26-án már 9 órától várta látogatókat állandó kiállításaival és az „Attila örökösei – Szentes határában” című időszaki tárlatával. 10 órától múzeumpedagógiai foglalkozásokkal indul a program, modern alapanyagokból tilinkót lehet készíteni Gere Sándorral, a Régészeti Csoport munkatársainak vezetésével pedig a régészeti munka rejtelmeibe kaphatnak betekintést a gyerekek, mindezt egy kis kézműves foglalkozással színesítve. 14:30-tól a Koszta József Múzeum múzeumpedagógus munkatársai papírszínház keretében mutatják be Kökény és Kázmér, a két múzeumi egér kalandjait az ásatáson.

Ezzel párhuzamosan a komolyabb kulturális témák kedvelői is találhattak érdeklődésüknek megfelelő programot: 11 órától a Vármegyeháza épületében, az „Attila örökösei – Szentes határában” című kiállításban Dr. Neparáczki Endre archeogenetikus, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpont vezetőjének előadását hallhatták az érdeklődők Attila örököseinek archeogenetikai hátteréről, majd 12 órakor Koszta József nyomában…. címmel rendkívüli tárlatvezetést tartott a Koszta-teremben Dr. Nátyi Róbert PhD., művészettörténész, a SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja.
A Múzeumok Éjszakájának programja délután már a Péter Pál polgárház udvarán folytatódott, mert a hatóságok azt kérték, hogy olyan helyen legyem megrendezve a délutáni koncert, ahol ellenőrizhető a védettségi igazolvány. Délután 4 órakor Varga Miklós adott koncertet az udvaron. A rendkívül nagy hangterjedelmű énekes a magyar rocktörténet kiemelkedő alakja. Ezután Galda Levente, a Koszta József Múzeum kulturális nagykövete lépett fel, majd 18 órától Vadkerti Imre, a Kormorán együttes énekese, frontembere énekelt a közönségnek.

„Táltos dobok, szóljatok…..” címmel 20 órától bepillantást kaphattak az érdeklődők őseink lélekvilágába a táltos dobok hangján Belanka János Fehér Farkassal és dobostársaival.

www.szentesimozaik.hu
Múzeum|33
Hírek|29
Forrás