Kezdőlap Könyvtár Szitakötős lány a könyvtárban…

Szitakötős lány a könyvtárban…

52

A Szentes Városi Könyvtár „Beszéljük ki Anne L. Greennel” címmel rendezte meg június 11-én Anne L. Green írónő találkozóját az olvasóival.(Egy hónapon belül már a második ilyen jellegű programot szervezik meg.)
Az írónő az elmúlt kb. 8 éve gyakorlatilag ontja magából a sztorikat, melyek a romantikus krimi kategóriában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Líbor Erzsébet, alias Anne L. Green kedves mosolyú, törékeny alkatú igazán közvetlen személyiség, aki ezúttal vállalta, hogy egyszemélyes ’kérdezz-felelek’ formában mesél életének néhány fontosabb állomásáról, írói munkásságnak előzményeiről, alakulásáról – sikerekről, elakadásokról.

Amatőr írók csoportjába kezdte szerzői pályáját, ők bátorították, hogy írásai jók, „nem kellene elbújnia a világ elől”. Egyre komolyabb témákat választott, az izgalmak mellett erotikus szálakkal is tűzdelt regényei egyre több olvasót szereztek. Hozzátette: maga az írás is izgalmas folyamat.

Karakterei megformálásában a szerző múltja jó lehetőséget kínált: egy évtizedet töltött el behajtóként, végig járva a „szamárlétrát”. Elárulta: ő inkább a békesség, a megoldások keresésének volt a híve, de azért, ha kellett, bekeményített. Munkájában már osztályvezetői szintig ért el, amikor az anyaság felvállalása lehetőséget adott a kilépésre, és váltást a tollforgatásra.

Alkotói munkájában sok segítséget kap lányától is, egy-egy közös beszélgetés remek ötletet ad a regények elkészüléséhez. Egyszer egy jelkép megfogalmazása kapcsán tőle kapta az ötletet: legyen a szitakötő jelkép a történetben.

Emellett sokat olvas, mert az ennek kapcsán szerzett élmények jó irányba vezethetik a történet megírását. Kedvencei a romantikus regények, az izgalmas krimik, a történelmi olvasmányok, de a szórakoztató könyvek is.

Van, amikor többen dolgoznak egy regényen: „kérdéseivel, felvetéseivel besegít például a szerkesztő”.
Írás közben sokszor olvassa el az elkészült kéziratot, ezzel (is) szeretné elkerülni didaktikai, logikai tévedéseket.

És még több, ehhez hasonló apró részleteket tudtak meg a jelenlévők, egy romantikus és krimi regényeket író szerzőről.
Forrás