Az idei első könyvbemutatót szervezte meg a Szentes Városi Könyvtár június 9-én. A szentesi illetőségű Kristin M. Furrier (Magyarné Szücs Krisztina) Az üveggyémánt átka című kisregényéről beszélgetett a szerzővel Mika Beatrix.

A diskurzus során – egyebek mellett – kiderült, hogy a mű terjedelmét tekintve is kisregényről van szó, de hát fiatalokról, fiataloknak szól, és a mai olvasók nem szívesen olvasnak vaskos könyveket….

A kötet a 17 éves korosztály életét, gondjait, örömeit, egymáshoz való viszonyulásait tárja elénk. A szakemberek az ifjúsági fantasy könyvek kategóriájába tartozónak ítélte meg a kisregényt. Maga a szerző erről így fogalmaz: „inkább misztikus ifjúsági regény”.

Héda és Ákos egy átlagos, tizenhét éves ikerpár. Utolsó gimnáziumi évükre készülnek, amikor a kezükbe kerül egy régimódi, kopott üveggyémánt. Egy rossz mozdulat során, véletlenül megnyílik a gyémánt átka – és már a történet középpontjában vagyunk.

A könyvet jelölték a „Merítési díj”-ra, amit végül nem nyert el. A szerző felsorolta azoknak az íróknak egy részét, akiknek művét szintén jelölték erre az elismerésre – így már a jelölést is megtiszteltetésnek veszi.

Szó esett arról is, hogy már dolgozik új könyvén Kristin M. Furrier, ami várhatóan ez év nyarán (július, augusztus) jelenik meg.

A program végén dedikáltai könyveit az írónő.
Forrás

Előző cikkJúlius 27-én 20.30-kor (esőnap július 28-án) Kiss Ádám önálló estje „Világvégre”…
Következő cikkKözzétette: Irén Palicska…