Kezdőlap Egyéb Kéthetente két zsák (fű) elszállítása lesz ingyenes július 1-től…

Kéthetente két zsák (fű) elszállítása lesz ingyenes július 1-től…

58

Most kapnak a fejükhöz azok, akik sarki házban laknak, vagy az előkertjük igencsak nagy és fűvel van beültetve, ráadásul gondozza is, mert július 1-től kéthetente 2 zsák zöldhulladékot (pl. levágott fű) szállít el ingyen a hulladékgazdálkodó. Egy kiadós eső után van olyan kert, ahol 2 hét elteltével 10 db 120 literes zsák fű keletkezik. Nekik 367 Ft-ért kell majd pótzsákokat vásárolni. Tudjuk, hogy sok embert nem érint ez a változás, de az biztos, hogy nem fogják olyan gondozottsággal kezelni utcafrontjukat sokan, mint eddig.

2021. 06.30-ig a zöldhulladék gyűjtési gyakorlat a korábban megszokottak szerint történik.

2021.07.01. napjától a lágyszárú begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink maximum 2 db (átlátszó, zöld színű emblémás) cserezsákot biztosítanak.
Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke (kommunális többlethulladékos zsák árával megegyező: 289 Ft +ÁFA/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

Lágyszárú zöldhulladék gyűjtési alkalmanként, ingatlanonként kizárólag 2 db ingyenes zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű kék színű megvásárolt FBH-NP Nonprofit Kft. felirattal ellátott lebomló zsák helyezhető ki.

A mellékelt tájékoztatót érdemes áttanulmányozni, mert sok egyéb információt tartalmaz!

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29

Forrás