Kezdőlap Hírek Hírek Boros-sikerek az anyanyelvi versenyeken!…

Boros-sikerek az anyanyelvi versenyeken!…

94

Az Anyanyelvápolók Szövetségének szegedi csoportja, a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakközépiskolája, a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 2021. június 3-án megtartotta a 2020/2021-es tanév anyanyelvi versenyeinek díjátadó ünnepségét Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában. A Hódmezővásárhelyi SzC Szentesi Boros Sámuel Technikuma a járványhelyzet ellenére az anyanyelvi versenyek szempontjából is igen sikeres tanévet zárt, ami bizonyítja, hogy az anyanyelvnek, a kommunikációnak, a versenyzésnek összetartó ereje van.
A Bolyai anyanyelvi csapatversenyben az iskola diákjai országos 10. helyezést értek el, sőt az Implom József helyesírási verseny megyei döntőjéből is továbbjutottak az országos megmérettetésre.
A Kazinczy-verseny megyei fordulóján I. és II. helyezést érték el, míg az országos megmérettetésen Gyarmati Lehel 11.c osztályos tanuló megkapta az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját. (Ő és Vicsek Antónia, valamint felkészítő tanáraik Bánszki Zsuzsanna és Bodroginé Szabó Éva vették át ajándékaikat Szegeden.)

Ezeket az eredményeket elismerve a díjátadó ünnepségen az anyanyelvi versenyek támogatásáért a legtöbb csapatot szervező iskolákat is különdíjban részesítették. Négy Csongrád-Csanád megyei középiskola részesült ebben a kitüntetésben: 3 gimnázium mellet egyetlen technikumként a Hódmezővásárhelyi SzC Szentesi Boros Sámuel Technikumot ismerték el!

www.szentesimozaik.hu
Oktatás, tanulmányi hírek|36
Forrás