Kezdőlap Hírek TRIANON 101 – ÖSSZETARTOZUNK…

TRIANON 101 – ÖSSZETARTOZUNK…

18

Szentes Város Önkormányzata a Nemzeti Összetartozás Napján, 2021. június 4-én 16.30 órakor megemlékezést tartott a TRIANONI BÉKESZERZŐDÉS aláírásának 101. évfordulója alkalmából a Kossuth téren.

A harangszó után közösen énekelték el a résztvevők a magyar és a székely himnuszt. Szabó Zoltán Ferenc polgármester emlékező beszédében visszatekintett a 101 évvel ezelőtti eseményre.

Gilicze Andrásné, a Szentes Felsőpárti Református Egyházközség lelkipásztora szerint az évszázaddal ezelőtt elveszített területeket vissza kell szeretnünk, mert a szeretetnek mindennél nagyobb ereje van. Veres-Ravai Réka, a Szentesi Evangélikus Egyházközösség lelkésze szülővárosára Marosvásárhelyre emlékezett. Dr. Gruber László, a Szentesi Szent Anna r. Katolikus Egyházközösség plébánosa egy történetet mesélt el amikor különböző nemzetiségű papok összefogása mutatta meg hogy az összefogás minden hatalom felett győzedelmeskedni tud.
A megemlékező műsorban közreműködtek a Jövőnkért Néptáncegyüttes tagjai valamint a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma-média tagozatos diákjai. A megemlékezés mécsesek elhelyezésével zárult a Dózsa-ház mellett található Országzászlónál.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás

Előző cikkDuna Kupa – képgaléria 4….
Következő cikkKupakgyűjtő szívet és futballkapukat avattak a Kertvárosban…