Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok Klubunk legendájára emlékeztünk…

Klubunk legendájára emlékeztünk…

78

75 éve, 1946. március 1-jén született klubunk és a magyar labdarúgás jeles alakja, a szentesi sporttelep névadója, Pusztai László. A Szentesi Kinizsi március 6-án, a délutáni órákban emlékezett meg a 34 éve elhunyt ikonikus csatárról.
– Elengedhetetlen, hogy egy szentesi futballklub megemlékezzen egy olyan sportolóról, aki a város nevét öregbítette országos- és világszinten. Pusztai – bár csupán 41 évet adott számára a sors – a múlt, a jelen és a jövő labdarúgóinak méltó példaképe, emlékét sporttelepünk is örökre megőrzi – fogalmazott az eseményen Tari Róbert, egyesületünk elnöke.
Felnőtt csapatunk képviseletében Herczeg Szabolcs és Prozlik Ádám koszorúzta meg a klubházban elhelyezett Pusztai-emléktáblát, majd Szakács Ernő, Csepregi István, és Boros István is lerótta kegyeletét az 1987 nyarán autóbalesetben elhunyt legenda előtt.
Pusztai Lászlóról, későbbi klubjai, a Budapest Honvéd és a Ferencváros is megemlékezett, a zöld-fehérek Őrmezőn emléktáblát avattak az Fradival két bajnoki címet és két Magyar Kupát is elhódító, 75 éve született csatár emlékére.

(fotók és szöveg: Sebők Tamás)
Forrás