A név kötelez – A Hegedűs család harmadik generációja vezeti az Aranykalász Éttermet

A városba érkező vásározók első számú törzshelye volt annak idején az Aranykalász, amely 1905-től fogadja a vendégeket. Az éttermet az ötvenes évektől a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat működtette, majd a privatizáció után, 1992-ben került a Hegedűs család tulajdonába, előbb sörbárral, majd tíz évvel később panzióval bővült. Elismerés illeti a családot, hiszen 29 éve őrzi a tradíciókat, és továbbviszi a vendéglátóhelyet. Az Aranykalász konyháját Bugya László vezeti, aki több mint 16 éve itt kezdte a pályafutását tanulóként. Nagyszerű mesterszakács, maximálisan megbíznak benne. A séf egy egyszemélyes bőségtálat készített, ami a Terminátor elnevezést kapta, desszertnek pedig Fitnesz pohárkrémet. Hegedűs Istvánnéval és az éttermet tavaly június óta üzemeltetető unokákkal, ifj. Hegedű Istvánnal és Hegedűs Lászlóval beszélgettünk. Az interjút lapunk 7. oldalán, a bőségtál receptjét pedig a 12. oldalon találják, a Szentes családi ízei rovatunkban.
7. szám
Gasztronómia|49
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu






Forrás

Előző cikkKépgaléria az UVSE elleni mérkőzésünkről. Hungerit-Szentesi VK UVSE 7–30 (3–8…
Következő cikkMagabiztos UVSE győzelem Szentesen…