Kezdőlap Szentesi Élet Egy ponttal távozott Egerből a Hungerit…

Egy ponttal távozott Egerből a Hungerit…

66

Közel két hónap után játszott újra tétmeccset a Hungerit Szentesi VK a női vízilabda OB I. február 13-i játéknapján az egri Bitskey Aladár Uszodában. A közmédia sportcsatornája által is közvetített, végletekig kiélezett összecsapáson 12-12-es döntetlennel zártak a felek, ezzel Kövér-Kis Rékáék a hazai medencében kivívott győzelem után idegenben is pontot szereztek riválisuk ellen.

Jobban kezdte az összecsapást a hazai együttes, a Hungerit még kereste a játékát az első percekben, de folyamatosan zárkózni tudtak a mieink, nem engedték elszakadni maguktól az egrieket. A második negyedben aztán visszakapaszkodtak Matajsz Márk tanítványai, Kolarova találatával 5-5 állt az eredményjelzőn, ám a lélektani előnyt nem sikerült magukhoz ragadni, a félidőben ismét két gólos előnyben volt a hevesi csapat. A harmadik nyolc percben aztán beindult a szentesi gépezet, nem csak hogy ledolgozták hátrányukat Varga Viktóriáék, de 9-10-nél első ízben vezették is az összecsapást. A záró felvonásban első támadásukból egalizáltak Szilágyi Péter tanítványai, ezt követően pedig fej-fej mellett haladt a két csapat a hármas sípszóig. Az utolsó támadást a Hungerit vezette, ám már nem sikerült feltenni az i-re azt a bizonyos pontot, így az őszi hazai győzelem után, idegenben is pontot szerzett az Eger ellen a Matajsz-csapat.

– Hatalmas eredmény ez a döntetlen számunkra idegenben, de úgy érzem, ha a mérkőzés elején kicsit jobban tudunk koncentrálni és képesek vagyunk kihasználni lehetőségeinket, akkor nyugodtabb folytatás várt volna ránk. Ennek ellenére volt, hogy 3 góllal is vezetett az Eger, ám a csapatunk tartását mutatta, hogy még ilyen hátrányból is fel tudtunk állni, és végül egy véleményem szerint igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés – nyilatkozott a mérkőzés lefújását követően Matajsz Márk vezetőedző.

A Hungerit Szentesre két bajnoki vár a jövőhéten, előbb a Honvéd lesz az ellenfél a fővárosban, majd ezt követően a hétvégén a Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában fogadják az UVSE gárdáját Dömsödi Dalmáék.

EON NŐI VÍZILABDA OB I. – 10. FORDULÓ
Tigra ZF. Eger – Hungerit Szentes 12-12 (4-2, 3-3, 2-5, 3-2)
A szentesi gólszerzők: Varga (3), Kolarova (3), Dömsödi (2), Polák (2), Bonca, Mácsai

(Sebők)
Forrás