Január 27-én ünnepelte 100. születésnapját Csernus-Lukács Péterné Antal Sára. A jeles alkalomból köszöntötte őt Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója, Sári néni ugyanis 45 éve a Kontaktától ment nyugdíjba. Korábban a házi iparban és a családi kertészetben is dolgozott.

Öt generáció alkotja a családot, egy fia, két unokája, öt dédunokája és három ükunokája született. Sári néni a hadikórház önkéntes ápolónőjeként megjárta a II. világháborút Szentestől Németországig. Egyik bátyja a Don-kanyarban halt meg, csak az emléke maradt fenn a Széchenyi-liget bejáratánál. A testvérei közül még hárman élnek, együtt összesen 355 évesek. Sári néni 100, a többiek 80, 85 és 90 évesek.

Az idős hölgy már nem jól lát és hallt, de még tisztán emlékszik a régi történetekre, és sokszor szaval verset is. És hogy mi a hosszú élet titka? Nem szabad fiatalon meghalni, jegyzi meg viccesen. Mint mondja, sose hagyta el magát, háztartást vezetett, kézimunkázott, öt évvel ezelőtt még sütött-főzött a családnak, most már azonban egyre gyengébb. Rádiót hallgat, nyáron a kertben üldögél, és nézi az ükunokákat, ahogy a medencében pancsolnak.

#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
4.szám
Közélet|32
Forrás

Előző cikkA hideg víz sem akadály…
Következő cikkU-15-ös csapatunk Futsal bajnoki mérkőzésen fogadta a HFC csapatát……….