Kezdőlap Sport Vízisportok Remekül védekeztünk és nyertünk…

Remekül védekeztünk és nyertünk…

Az első perctől a mi akaratunk érvényesült, remek védekezésünk mellé jó kapusteljesítmény párosult, így 9–7-re nyertünk a férfi vízilabda OB I.-ben hazai környezetben az UVSE ellen.

Metalcom Szentes – UVSE 9–7 (2–0, 2–2, 4–2, 1–3)

E.ON férfi vízilabda OB I., 17. forduló.

Másfél perc után csapatkapitányunk, Somogyi Balázs juttatott bennünket előnyhöz egy remek átlövéssel. Nem találták a vendégek a rést a védekezésünkön, míg a negyed derekán Hegedűs Bence duplázta meg góljaink számát. Jól védekeztünk, az újpestiek mindössze egy ejtés utáni kapufáig jutottak, így nyolc perc játékot követően 2–0 állt az eredményjelzőn.

Parádésan indult a második negyed. Pellei Kristóf sikeres ráúszása után Takács János kapott jó labdát centerben, majd emelte azt át Bisztritsányi Dávid kapuson, 3–0. Belényesi Dávid szerezte meg a vendégek első találatát Szentesen, majd nem sokkal később Vörös Viktor válaszolt. Hasonló pozícióból, mint Belényesi, Korényi is betalált, 4–2 után viszont már egyik oldalon sem esett gól a nagyszünetig. Meixner egyszer, Bisztritsányi kétszer hárított, míg másodszor a találkozón a bal oldali kapufa volt kapusunk meghosszabbított segítsége.

Először a mérkőzésen, a harmadik negyedben az UVSE nyerte a ráúszást, azonban az első támadást nem ők, hanem mi váltottuk gólra. Garancsy András harcolt ki ötméterest, majd Fülöp Bence lőtte be. Rögtön jött azonban a válasz erre, Aranyi Máté szépített centerből, így másfél perc játék után 5–3-ra vezettünk.

Egymás után kétszer került ziccerbe ellenfelünk, azonban előbb Meixner védett óriásit, majd a kapufán csattant a labda. Takács János lövése a másik oldalon viszont pontos volt, így a negyed derekán 6–3-ra módosította az állást. 3:16-tal a negyed vége előtt Sziebent állították ki Vörösről, ekkor pedig vezetőedzőnk, Pellei Csaba kért időt, hogy egy konkrét befejezést kérjen tanítványaitól. Az emberelőnyt higgadtan játszottuk végén, amelynek végén Garancsy talált be, 7–3. Vámosi Bertold bombagóljával zárkózott az Újpest, sokáig azonban nem örülhettek, mivel Hegedűs Bence gyorsan megtalált a rést a védelmükön. Meixner is támogatta a csapatunkat védésekkel, majd az utolsó másodpercben Bencz Rolf félpályás lökete csattant a kapufán, majd kapusunk hátán, a gólvonalon viszont nem jutott át a labda.

Nem hozott gól esőt a záró nyolc perc első fele, azonban az utolsó négy minutumba lépve Pellei Kristóf sikeres átlövésével mi törtük meg a csendet, 9–4.

Az utolsó négy percben három gólt is szerzett még az UVSE, amely így nagyban kozmetikázta az eredményt, de győzelmünk így sem forgott veszélyben, 9–7-re nyertünk.

Becsei Dávid

www.szentesimozaik.hu
Vízisportok|23
Forrás

Exit mobile version