Kezdőlap Hírek Megemlékezés a magyar kultúra napján…

Megemlékezés a magyar kultúra napján…

62

A magyar kultúra napja alkalmából tartott rövid megemlékezést Szentes Város Önkormányzata január 22-én reggel a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében.

– Ezekben a nehéz időkben érezzük csak igazán, hogy mennyit kell tennünk azért, hogy kultúránk fennmaradhasson. Büszke vagyok arra, hogy „békeidőben” Szentes városa szolgálja a kulturális fejlődést, és szeretném ezúton is megköszönni azok munkáját, akik ezt elősegítik – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester, majd Várkonyiné Mihály Ernát, a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét, valamint Karikó-Tóth Tibort, a Kiss Bálint Református Általános Iskola intézményvezetőjét köszöntötte egy-egy könyvcsomaggal, mert hagyomány, hogy ilyenkor egy-egy könyvcsomagot kapnak a kulturális-, oktatási- és nevelési intézmények.

A járványhelyzet miatt ezen az online programon a többi intézmény vezetői nem vehettek részt, de a napokban ők is megkapják a könyvcsomagokat.

A megemlékezés folytatásában a Szentesi Lajtha Lászlló AMI zongora, orgona művésztanárának Dezső Dario előadásában hallhattuk J.S.Bach: a-moll fúgáját.

Karikó-Tóth Tibor a Kiss Bálint Református Iskola igazgatója az alábbi gondolatokkal emlékezett erre a napra: – Bár a magyar kultúra napja nem tartozik a hivatalos piros betűs ünnepek közé, 1989 óta egyre eredményesebben hívja fel a figyelmet azokra a tárgyi és szellemi értékekre, melyeket méltán magunkénak érezhetünk.

Végezetül a Kiss Bálint Református Általános Iskola 7. osztályos tanulói szavalták el a Himnuszt.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Kultúra és szórakozás|21
Forrás