Kezdőlap Sport Szabadtéri sportok Továbbra is a helyi erőket mozgósítaná a Kinizsi…

Továbbra is a helyi erőket mozgósítaná a Kinizsi…

65

Sikeres félévet zártak a Szentesi Kinizsi SZITE labdarúgó szakosztályának korosztályos csapatai az ősz folyamán. Bár a pandémia éreztette hatását a 2020-2021 es bajnokság első felében, a legtöbb mérkőzést sikerült abszolválnia a csapatoknak. A klub az idei évben a Grassroots akkreditációs programban is elindult mellyel elsősorban az utánpótlás jövőjét alapoznák meg. Tari Róbert, az egyesület elnöke értékelt.

A Szentesi Kinizsi SZITE megyei I. osztályú együttese ősszel újult lendülettel kezdte meg a pontvadászatot, ennek köszönhetően a tabella ezüstérmes pozíciójából (9GY-0D-3V) várják a február végi folytatást. Ugyancsak a tabella második helyén (6GY-2D-2V) telel az U19-es együttes, az U17-es csapat ötödik, míg az U14-es gárda a tabella éléről folytatja majd a munkát.

– Ahogy a sportélet minden résztvevője, mi is elmondhatjuk, hogy egy igen felemás éven vagyunk túl – kezdi értékelőjét az elnök. – Mire elérkezett a tavasz, a bajnokságok leálltak, így igen nehezen indult be a futballszezon. A nagypályás bajnokságokban a felnőtt csapat tavaszi és őszi idénye jelentős változást mutat, az U19-es gárda pedig évek óta dobogós helyen zár, reméljük továbbra sem szakad meg a fiúk szép sorozata. Az alsóbb korosztályban is jók az eredmények, azonban itt más kihívásokkal kell megküzdenie a klubnak. Bár nagyon eredményorientált világban élünk, számomra ez csak másodlagos. Én azt szeretném, ha ezek a gyerekek itt maradnának, egy közösségben sportolnának az egészségük megőrzésért vagy azért, hogy eredményes labdarúgó váljon belőlük. Ez utóbbit segíti elő a Budapest Honvéddal kötött együttműködésünk is, mutatva, hogy a lehetőség előttünk van – teszi hozzá Tari Róbert.

– Továbbra is hosszútávú koncepció a szentesi, vagy a Szentes környéki játékosok versenyeztetése. Úgy gondolom, hogy egy 28 ezer fős városnak ezt tudni kell abszolválni. Szakképzett edzői stábunk van, akik nagy része pedagógus. Ismerik a gyerekeket és hatást gyakorolnak rájuk, ami azért is fontos, mert sajnos a kiégéssel is számolnunk kell. Feladatunknak érzem, hogy hassunk a játékosainkra sportolóként és a közösség tagjaként egyaránt – mondja a klub vezetője. A Szentesi Kinizsi SZITE elnöke lapunknak elárulta, jelenleg a Grassroots akkreditációs programban vesz részt a klub, ami alapvetően a tömegek szélesítésével létrehozott szabadidős labdarúgást jelenti gyermek, felnőtt, női, szenior vagy fogyatékkal élők számára.

– Ehhez helyi szinten kell megerősíteni magunkat, óvodák és iskolák bevonásával kell tovább épülnünk. A folyamat elindult, de még a Grassroots első elemeinek teljesítésén vagyunk túl, sok feladat vár ránk az idei esztendőben is – zárta gondolatait Tari Róbert.

Sebők Tamás
Forrás