Kezdőlap Szentesi Élet Az örömet jelképező gyertyát is meggyújtották…

Az örömet jelképező gyertyát is meggyújtották…

67

Advent harmadik vasárnapján az egyetlen rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg, ami az örömet jelképezi. December 13-án este Szabó Zoltán Ferenc polgármester és dr. Gruber László, a Szent Anna Római Katolikus Egyházközség plébánosa ünnepi gondolataik után felkapcsolták a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát.

A városvezető kiemelte, ez az időszak lehetőséget ad mindannyiunk számára, hogy a napi problémák mellett, a megélt sérelmek felett szemet hunyhassunk, és azzal foglalkozhassunk, ami pozitív az életben, és előrevisz. Ez az öröm vasárnapja, hangsúlyozta.

Dr. Gruber László azt a kérdést tette fel, hogy vajon ma, a járványhelyzet miatt hányan tudnak ezzel az ünneppel mit kezdeni, hányaknak lesz inkább szomorú, mintsem örömteli a karácsony. Advent harmadik vasárnapja, az öröm vasárnapja pontosan arra hívja fel a figyelmet, hogy készítsük elő úgy a lelkünket, hogy valóban örülni tudjunk, hiszen egy gyermek születésére emlékezünk. Tudjunk hálásak lenni mindenért, ami körülvesz minket, a természetért, a létezésért, fogalmazott a plébános. Végül Reményik Sándor Csendes csodák című verséből idézett. Egy záró ének után Szabó Zoltán Ferenccel együtt meggyújtották a város adventi koszorúján a harmadik gyertyát.
#szentesielet #tajekozottnaklennijo #varosihetilap #szentes
www.szentesielet.hu
Közélet|32
Forrás