Puskás Anna Lilla törzsőrmester élménybeszámolója a „Spartan Honor Race”-ről, amelyet az idei évben a Magyar Honvédség együttműködésével november 7-én és 8-án rendeztek meg.

„A tavasz óta húzódó veszélyhelyzet miatt határozatlan időre elnapolt versenyt végre megrendezték Veszprémben. A speciális „Spartan Honor Race” elnevezés is jelezte, hogy nem egy szokványos akadályverseny lesz, ugyanis a versenyzőknek a Veszprém-Jutaspusztán található Újmajor táborban kellett leküzdeni a katonai „nagyvasakkal” tarkított akadályokat. Tisztelet a Hősöknek… ki-ki saját emlékei, felmenői, nagyapák, dédnagyapák katonaéveire megemlékezve, ebben a különleges és nagyon jó hangulatú légkörben tette próbára saját fizikai és szellemi képességeit.
Szombaton (november 7-én) a Sprint táv 6,74 kilométer volt 26 leküzdendő akadállyal, amelyen kollégám Kovács János Richárd törzsőrmester korcsoportjában a 7. helyezést érte el. Párommal, Gazsi Tamás őrmesterrel teljesítettük a reggel startolt Sprint távot, délután pedig a 13 éves kislányunknak szurkoltunk a Spartan Kids futamon (2,5 km 15 akadállyal), akinek igyekszünk példát mutatni a digitális kamaszvilágban.
Sajnos szombaton lesérültem egy rossz talajfogás miatt és nem tudtam este már lábra állni, így úgy nézett ki, hogy ugrott a vasárnapi verseny. Aki ismer, tudja, hogy egykönnyen nem adom fel és szerencsére reggelre pihent annyit a bokám, hogy egy jóbaráttól kapott fáslival mégis rajthoz álltam és óvatosan, figyelve minden lépésre sikeresen megfutottuk a Super távot is, ami 11,5 km és 32 akadály volt. Ezen a távon, Kovács törzsőrmester korcsoportjában a hatodik helyen futott be.
A Spartan terepfutó akadályverseny mottója: „You’ll know at the finish line. (Majd a célnál megtudod)”. Nem véletlen, hiszen sohasem tudhatod, hogy milyen akadályokkal, emberekkel, különböző helyzetekkel találkozol verseny közben, mennyire tudsz koncentrálni, újratervezni, kinek kell segíteni és ki fog a legváratlanabb helyzetben segítséget nyújtani. Ez a verseny segít kilépni a komfortzónádból, mindig tanulsz és fejlődsz egy kicsit.
Ezúton is köszönjük a Rendezőknek, a segítőknek, a versenyt még élvezetesebbé tevő kollégáknak (Kovács Béla főtörzsőrmester – BTR tető csapkodó, hangulatkeltő) és természetesen a Magyar Honvédségnek, hogy engedélyezte és biztosította ezt a különleges helyszínt.”


Forrás

Előző cikkA hét legnépszerűbb cikke III….
Következő cikkA hét legnépszerűbb cikke IV….