Kezdőlap MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred Csizmadia Zoltán zászlós kollégánk beszámolója a „Balatonkör túrájukról”:…

Csizmadia Zoltán zászlós kollégánk beszámolója a „Balatonkör túrájukról”:…

394

A 2020-as év minden család életében nagy nehézségeket okozott a nyári tervezés szempontjából. A COVID-19 okozta korlátozások arra sarkaltak mindenkit, hogy a járványügyi helyzetet is figyelembe véve próbálja meg a legjobbat kihozni a nyári pihenése alatt.

Mivel nagyon sok program, köztük a májusra tervezett Tekerj a sereggel túra törlésre került, így a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred néhány katonája a családtagjaikkal és baráti társaságával (8 fő) egyénileg vágott neki a Balatonkörnek.
Hosszas szervezőmunka (szállásfoglalás, stb..) eredményeképpen az augusztus 20-i hétvégére esett a választás.

A három napra tervezett tekerés (3*70 km) minden napjára jutott bőven élmény. Az első két nap (Balatonakarattya-Kővágóörs, Kővágóörs-Fonyód) rekkenő hőségben főleg az északi part hegyes-dombos, időnként sík területeinek a legyőzése volt a cél. A legnagyobb ellenállást a Tihanyi Bencés Apátság meglátogatása (235 m legmagasabb pont) jelentette a csapat részére. A második nap lazább része – természetesen hegytetőn – a Szabó Pincészethez való eljutás volt Balatonedericsen.
A harmadik napon már teljes egészében a déli part hosszú egyeneseinek letekerése volt a cél, (Fonyód-Balatonakarattya között) ám az időjárás már nem volt kegyes a társasághoz. Eső, napsütés, pára és meleg nehezítette a helyzetet, ami szintén egy erőpróbát jelentett a tekerés mellett. A balatonakarattyai visszaérkezés mindenkinek nagy öröm volt, egyben nagy büszkeség is.
Sokaknak ez volt az első hosszabb kerékpár túrája és mindent egybevetve a társaság vidáman fejezte be a napot. Sőt, a túra ideje alatt többen is már az új kihívásokat keresték a jövőre nézve. (Tisza-tó, Fertő-tó)

A csapat köszöni a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ támogatását, és természetesen mindenkinek, aki szorított a résztvevőknek és bátorításukkal támogatták az elérendő célt.
Mindenkit arra ösztönzünk, hogy az ehhez hasonló lehetőséget ne hagyják ki, hiszen az egészséges életmód elengedhetetlen része a sport és ezzel is tehetünk egészségünk megóvásáért.

„Legyél te is 37-es”!
Forrás