Kezdőlap Hírek Hírek Vért adnak a tűzoltók Csongrád megyében…

Vért adnak a tűzoltók Csongrád megyében…

79

A tűzoltói hivatás alappillére az élet védelme. Beavatkozásaik során nap, mint nap segítik embertársaikat, életeket, értékeket mentenek és óvnak meg.

Az általuk végzett tűzoltásokon és műszaki mentéseken túl a Csongrád megyei tűzoltók más formában is segíteni szeretnék embertársaikat. A jelenleg kialakult veszélyhelyzetben a véradó állomásokon is sokkal kevesebb önkéntes jelentkezik. A betegek biztonságos ellátásához viszont nélkülözhetetlen az elegendő mennyiségű vérkészlet.

Ezért döntöttek úgy a megye tűzoltói, hogy soron kívül felkeresik a megye véradó állomásait, és közös akciót hirdetve segítenek a beteg embereken.
A Csongrád megyei tűzoltók arra kérnek mindenkit, hogy minél többen menjenek el vért adni. Bajtársak és civilek egyaránt.

A vérellátó központok munkatársai nyitvatartási időben folyamatosan várják az életmentő egyenruhásokat és civileket. Egymástól elkülönítve, egyszerre hat embert fogadnak a szakemberek, ezzel is betartva a jelenleg érvényben lévő egészségügyi előírásokat.

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
Forrás