Kezdőlap Hírek Közlekedésbiztonsági vetélkedővel indult az Európai Mobilitási Hét…

Közlekedésbiztonsági vetélkedővel indult az Európai Mobilitási Hét…

149

Az Európai Mobilitási Hét nyitóprogramja már évek óta az Önkormányzat és a HRSE Huszárok által szervezett közlekedésbiztonsági vetélkedő.

Az Európai Mobilitási Hét szentesi programjai 2019. szeptember 16-án vette kezdetét Közlekedésbiztonsági vetélkedővel az Ifjúsági Ház mellett található Gödörben.

Idén tíz csapat mérte össze felkészültségét Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya keretében.

Nagy volt a tét, mert 50.000 forintos fődíjat vehet át azaz osztály, akik elsőként végeznek a versenyben. Több állomásos komplex versenyben kellett számot adni tudásukról a 7. és 8. osztályos csapatoknak.
KRESZ teszt kitöltése után ügyességi és szabályossági pályán kellett bizonyítaniuk, majd pedig elsősegélynyújtási feladatban egy imitált kerékpáros balesetet, kellett megoldaniuk.

A résztvevő csapatok tagja kipróbálhatták azt a szimulátort, amelyben éppen fejetetejére fordul egy autó. Kipróbálhatták és megtapasztalhatták, hogy mennyire tart a biztonságiöv és milyen érzés felborulni. Reméljük, senki sem tapasztalja meg ezt az életben.

A szimulátort kipróbálta Antal László, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, aki elmondta, hogy szerencsére ilyen szituációba még nem került, mert nem éppen kellemes érzés. Ez a szimulátor volt a legnépszerűbb és mindenki kipróbálhatta, akár többször is.

A díjakat Dr. Demeter Attila alpolgármester és Antal László, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka adta át, melyek között volt mozijegy, bowling bérlet és 50.000 forintos hozzájárulás a csapat osztálykirándulásához. Az egyéni legjobbak 49.000 forintot érő PROFI Oktató és Vizsgaközpontban beváltható utalványt vehették át, amelyet leendő jogosítványuk megszerzéséhez használhatnak fel.

Eredmények:

Csapatverseny:
I. Koszta József Általános Iskola 8/b
II. Deák Ferenc Általános Iskola 8/c
III. Deák Ferenc Általános Iskola 8/a

Egyéni verseny
Lányok:
I. Sebesy Gréta (Deák Ferenc Általános Iskola)
II. Szobota Léna (Deák Ferenc Általános Iskola)
III. Csákó-Balogh Veronika (Kiss Bálint Ref. Ált. Isk.)

Fiúk:
I. Gránicz Imre (Deák Ferenc Általános Iskola)
II. Molnár Balázs (Koszta József Általános Iskola)
III. Rónyai Csanád (Kiss Bálint Ref. Ált. Isk.)

www.szentesimozaik.hu
Hírek|29
MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred|50
Forrás